Економско – трговинска школа из Кикинде 08. и 09. априла 2022. године је била домаћин Републичког такмичења из рачуноводства ученика IV разреда из подручја рада – економија, право и администрација, захваљујући прошлогодишњој победи ученице Хома Емилије.  На такмичењу је учествовало 11 ученика из 11 школа из Србије. Време израде такмичарског задатка је три сата.

Организатор овог такмичења је МПНТР РС, Заједница економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа и Економско – трговинска школа из Кикинде. Састављачи такмичарског задатка су представници Економског факултета у Београду: проф. Даница Јовић и асистент Маријана Рибић.

Поред МПНТР РС, организацију овог такмичења помогли су и бројни донатори: факултети и локална привредна друштва, која су показала велику друштвену одговорност према својој заједници. Уважени гост ове манифестације је била и представница  Заједнице школа Гордана Ковачев, директорица Економске школе из Бечеја.

У току рада такмичарског задатка, наставници-ментори су имали посебну част да у медијатеци Школе, присуствују предавању проф. Мартона Сакала са Економског факултета у Суботици на тему: „Табеларне калкулације и рачуноводствена евиденција – опасност вреба из сенке“. 

Нашу школу је представљала ученица Ивона Сечи из 4.1 одељења, смер фиансијски администратор, са ментором Зором Гавранчић.

09.04.2022. гости такмичења су обишли културне знаменитости нашег града са профеорицом Наташом Крстић и ученицима наше школе.

Прво место освојио је Андрија Пантелић, ученик Средње школе из Коцељеве. Друго место припало је Анђели Ђорђев, ученици Економске школе из Пиреота, док је треће место заузела Дијана Николић, ученица Економско – угоститељњке „Вук Караџић“ из Велике Плане.

Директорица наше школе Тања Радованов уручила је победницима дипломе за освојена прва три места и захвалила се гостима који су ову манифестацију учинили још лепшом. Вредне награде победницима су уручили:

  • Савез рачуновођа и ревизора Србије, Београд
  • Пореска канцеларија „Пипер“, Кикинда

Поред њих, спонзори, без којих организација овог такмичења не би била могућа су и:

  1. „Mecafor products“ доо Кикинда
  2. Унверзитет Сингидунум, Београд
  3. „Зелени драгстор“ Кикинда
  4. Факултет за банкарство, осигурање и финансије, ББА, Београд
  5. „Бис штампарија“ Кикинда
  6. „Xeon“, Кикинда
  7. „Tuning mobile“ , Кикинда
  8. Књижара  „Папирус“ Кикинда
  9. ФЕФА факултет, Београд
  10. Еконосмки факултет, Суботица
  11. Економски факултет, Београд
  12. Центар за стручно усавршавање, Кикинда

Извештај поднела,

Ивана Којић, проф. економске групе предмета

Победник такмичења, Андрија Пантелић, ученик Средње школе из Коцељеве